Kulturna suradnja Latvije i Hrvatske vrlo dobra

Latvijskohrvatska kulturna suradnja vrlo je dobra, ocijenili su danas na sastanku u Zagrebu dvojica državnih tajnika ministarstava kulture Daniel Palavuts i Jadran Antolović.

Iz Ministarstva kulture je priopćeno da je program kulturne suradnje potpisan potkraj lanjske godine, što je učvrstilo veze između kulturnih ustanova, galerija i muzeja dviju država.

Tako je Zagreb već bio domaćin latvijskim umjetnicima koji su se s izložbom fotografija predstavili u Muzeju "Mimari", a očekuje se nastup Državnog kazališta lutaka iz Rige na 45. međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku i gostovanje Kvarteta saksofona iz latvijskoga glavnog grada.

Izložba suvremenog crteža mladih hrvatskih autora "Linearne strukture" u Latviji će biti postavljena u suradnji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti iz Rijeke i Galerije "Riga", a Bad co. iz Zagreba nastupit će International Festival od Contemporary Theatre "Homo Novus" u Rigi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antolović se zanimao za reformu koju Latvija priprema u kulturnoj politici u vezi s novim načinom financiranja kulturnih ustanova, što je aktualno i u nas.

Na sastanku je bilo riječi i o ulaganjima u kulturi pa su dvojica tajnika, osim Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Hrvatskoga državnog arhiva, razgledali i gradilište novog Muzeja suvremene umjetnosti.

(Hina) pp/xbdj ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara