Kunst se nada da novi premijer neće ponoviti greške prethodnika

PREDSJEDNIK Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) Boris Kunst izrazio je danas nadu da novi premijer neće ponoviti greške svoga prethodnika koji se "sa socijalnim partnerima sastao tek šest mjeseci nakon izbora".

"Nova bi vlada na samom početku mandata trebala razgovarati sa svojim socijalnim partnerima", rekao je Kunst na konferenciji za novinare.

"Svaka nova vlada od svojih prethodnika nasljeđuje sve težu gospodarsko-socijalnu situaciju", rekao je Kunst ustvrdivši da podaci o broju nezaposlenih pokazuju kako ih trenutačno ima svega devet tisuća manje u odnosu na vrijeme prethodne smjene vlasti. S druge strane, kazao je Kunst, u protekle četiri godine otvoreno je samo devet i pol tisuća novih radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"HDZ je dobio novu veliku šansu da se iskupi za provođenje nemoralne privatizacije do 2000. te da ne ponovi istu pogrešku kada se s tajkunima pljačkalo građane", poručio je Kunst.

Dodao je kako su izbori protekli prema očekivanjima te kako su najveći gubitnici bivši koalicijski partneri SDP i HSLS. "Pokazalo se da narod pamti obećanja i kažnjava jer niti jedna prijevara do sada nije istrčala maratonsku pobjedu", ocijenio je Kunst.

Udruga radničkih sindikata Hrvatske uz najavljeno smanjenje PDV-a na 20 posto traži i uvođenje 5-postotne stope PDV-a za osnovne prehrambene proizvode, dječju obuću i odjeću, zatim povećanje naknade za privremeno nezaposlene te hitnu reformu pravosuđa. Sindikat se slaže i podupire smanjenje broja ministarstava, međutim upozorava kako pritom treba voditi računa o zaštiti zaposlenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara