Kupovina muškog donjeg rublja označava kraj recesije

Tekst: Z.J.
Foto: Ilustracija

AMERIČKI znanstvenici koji se bave istraživanjem tržišta došli su do načina kako pratiti kretanje ekonomske krize i poboljšanje u nacionalnom gospodarstvu. Prema njihovim rezultatima, stanje u gospodarstvu se može pratiti promatrajući ormare s muškim donjim rubljem. S obzirom na odgovore prodavača, u ormarima muškaraca bi se moglo naći i nekoliko novih pari gaćica što znači da su bolji dani pred američkim društvom, prenosi Washington Post. Teorija sažeto izgleda ovako: Prodaja muškog donjeg rublja stabilna je djelatnost jer je donje rublje neophodno svakom muškarcu. Ali u trenucima teške ekonomske krize, muškarci će paziti kako kupuju novo donje rublje što će se odraziti i na prodaju donjeg rublja.

U vrijeme financijske krize muškarci kupnju rublja odgađaju te nose staro rublje duže nego inače. "To je kao da automobil vozite još 10.000 km prije nego ga prodate", objašnjava Marshal Cohen, analitičar u tvrtki NPD Grupa.

Dobar znak: Raste prodaja donjeg rublja

Istraživačka tvrtka Mintel je potvrdila da je s početkom recesije naglo počela opadati i kupnja donjeg rublja. Ove je godine realizirana kupnja bila za 2,3 posto niža od očekivane. Prema procjenama, u sljedećoj će godini kupnja pasti za 0,5 posto što je dokaz da se recesija približava kraju te da se gospodarstvo polako oporavlja.

Iz trgovina donjim rubljem već sad trgovci javljaju da se prodaja polako oporavlja u posljednja dva mjeseca. Povećanje svote novca koju će muškarci moći izdvojiti kako bi kupili novi par donjeg rublja bit će jasan pokazatelj višeg standarda i oporavka gospodarstva. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara