Kuran na slovenskom jeziku iduće godine

Cjelovit prijevod Kurana na slovenskom jeziku mogao bi biti dovršen iduće godine, najavio je u razgovoru za mariborski dnevni list od subote ljubljanski muftija Osman Đogić.

"U najboljem slučaju mogao bi izaći u prvoj polovici iduće godine. Osnovni prijevod već je napravljen, a stručnjaci sada pišu primjedbe i komentare", rekao je Đogić.

To bi bio prvi cjelovit prijevod muslimanske svete knjige na slovenski. Do sada je naime bilo nekoliko djelomičnih prijevoda i amaterskih pokušaja prijevoda, ali ne s arapskog nego s južnoslavenskih jezika.

Đogić je projekt prijevoda Kurana označio kao jedan od prioriteta islamske vjerske zajednice u Sloveniji koja broji oko 50.000 članova. Najveća zadaća i dalje ostaje izgradnja prve džamije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo li doći do svog cilja, gradnje islamskog centra, moramo uvjeravati druge na pragmatičan i strpljiv način, a ne udaranjem šake po stolu", rekao je Đogić.

Islamska zajednica dala je molbu za gradnju džamije prije 30 godina, a grad Ljubljana promjenom urbanističkih planova lani je omogućio da se u okolici grada podigne takav vjerski objekt, no dobar dio slovenske javnosti nije naklonjen tome planu.

(Hina) xfl ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara