Kusonje: Komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima

Polaganjem vijenaca i misom održanom pred kapelom Male Gospe podignutom u spomen na poginule večeras je u Kusonjama nedaleko Pakraca održana komemoracija 18orici poginulih pripadnika A satnije Zbora narodne garde Bjelovar i dvojici poginulih pripadnika Specijalne policije Bjelovar koje su pobunjeni Srbi mučki ubili 8. rujna 1991. godine.

Održana je također i komemoracija trojici njihovih suboraca koji su na istome mjestu 1993. godine poginuli od podmetnute srpske mine dok su odavali počast svojim ubijenim prijateljima.

Nakon mise u Mimohodu istine vijenci su položeni i na mjesto gdje su do 1992. godine bili zajedno pokopani.

Polažući vijenac u ime Vlade, potpredsjednica Jadranka Kosor naglasila je da se njihova žrtva ne smije zaboraviti.

"Želim da svi zajedno u toj borbi protiv zaborava budemo i u borbi protiv još nečega, u borbi protiv dvije Hrvatske. Jedna je Hrvatska ona koja još uvijek oplakuje svoje mile, koja se prisjeća strašnih trenutaka i užasne i krvave agresije na Hrvatsku, a druga kao da se odmaknula već negdje u 22. stoljeće, koju rat ni na koji način nije dotaknuo. Moramo se boriti protiv takve dvije Hrvatske i ona druga i svi oni koji rat i ratni užas nije dotaknuo moraju biti s nama".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime grada Bjelovara vijence je položila gradonačelnica Đurđa Adlešić, a u ime županija Bjelovarsko-bilogorske i Požeško-slavonske župani Damir Bajs i Anto Bagarić.

Vijence su položile i izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Hrvatske vojske i policije.

Misu zadušnicu za poginule bjelovarske branitelje i sve hrvatske vojnike služio je Josip Pavetić, župnik iz Velikog Trojstva.

(Hina) xsz ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara