Kutinski prometni policajac osumnjičen za primanje mita

30-GODIŠNJI policajac Postaje prometne policije u Kutini uhićen je, privremeno udaljen s dužnosti i predan istražnom sucu Županijskog suda u Sisku pod sumnjom da je zlorabio položaj i ovlasti, priopćila je sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Policija je kriminalističkom obradbom utvrdila osnovanu sumnju da je prometni policajac 6. studenoga popodne na autocesti Zagreb - Lipovac za nadzora prometa zaustavio osobni automobil slovenskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnji slovenski državljanin, te utvrdio dva prometna prekršaja po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Za prometne prekršaje policijski službenik je, u nakani da pribavi imovinsku korist, od vozača uzeo ponuđenih 100 KM (konvertibilnih maraka), ne izdavši mu potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni, nakon čega ga je pustio da nastavi vožnju, izvijestila je Policijska uprava u Sisku.

Osumnjičeni policajac je, po priopćenju PU-a, iskoristio svoj položaj i nije obavio dužnost u skladu s propisima, te je zbog teške povrjede službene dužnosti privremeno udaljen s dužnosti dok se ne završi disciplinski postupak.

(Foto: Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara