Kutlin odvjetnik: U BiH nikad ne bi bila donesena presuda kakva je donesena u Hrvatskoj

Foto: CMC

U MINISTARSTVO pravde BiH je dostavljen predmet vezan uz Miroslava Kutlu, potvrdio je Damir Alagić odvjetnik  Miroslava Kutle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predmet se odnosi na presudu u slučaju Gradski podrum kojom je Miroslav Kutle osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora. Damir Alagić, odvjetnik Miroslava Kutle, govoreći o vještačenju iz  presude, na osnovu koje je presuda i donesena, izjavio je da ovakva presuda nikad ne bi bila donesena u Bosni i Hercegovini, te da on i njegov klijent imaju potpuno povjerenje u pravosuđe u Bosni i Hercegovini.

"Moj klijent i njegovi odvjetnici u Hrvatskoj su više puta ukazivali na nepravilnosti tijekom procesa, posebice je izražena sumnja u objektivnost na vještačenje Mirte Tomljenović, koja je na osnovu vlastitog priznanja vještačila na svoj način, a ne u skladu s odlukama Vlade“, izjavio je  Alagić za agenciju Paltform CMC i dodao da je presuda donesena na temelju nalaza i mišljenja financijske vještakinje, u trenutku kada je protiv vještaka bio vođen kazneni postupak, u vezi vještačenja u jednom drugom predmetu i čije izuzeće je pravovremeno zatražio podnositelj tužbe protiv Mirte Tomljenović.

Alagić je još jednom ponovio da je Miroslav Kutle osobno i preko svojih odvjetnika u svakom trenutku dostupan BiH pravosudnim organima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara