Kuže upozoren: Plati dug ili će stvari postati puno ozbiljnije

AKO JE vjerovati anonimnim izvorima bliskima zagrebačkom podzemlju, kojem je prema svemu sudeći pripadao i pokojni Dino Pokrovac, paljenje automobila trenera Dinama Josipa Kužea samo je "ukor pred isključenje".

Kako pišu dnevni listovi Vjesnik i 24sata, paljenje automobila Josipa Kužea ima dvojaku poruku: prva kaže da se zagrebačka mafija ne boji policije koliko je crno pod noktom, a druga, još ozbiljnija, kaže da Kuže pod hitno mora vratiti novac koji je dugovao pokojnom Pokrovcu.

Podsjetimo, neposredno nakon ubojstva nogometnog menadžera i kamatara, Dine Pokrovca, trener Dinama Josip Kuže jedini je u javnosti "oprao" pokojnika, ustvrdivši da se radilo o kamataru koji je se lihvarskim kamatama domogao njegove imovine. U razgovoru za Večernji list, Kuže je nakon Pokrovčeva ubojstva iznio vlastitu viziju vraćanja preostalog duga Pokrovcu, koja je isključivala ekstremno visoke kamate.

Izvori bliski zagrebačkom podzemlju kazali su u razgovoru za 24sata da Kuže zbog Pokrovčeve smrti ne može promijeniti "pravila igre" na koja je pristao kad je bio u financijskim problemima "zahvaljujući" ovisnosti o kocki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Pokrovčeve smrti Kuže je smislio vlastita pravila za vraćanje novca, različita od onih koja je dogovorio s pokojnim menadžerom i kamatarom, što se nekom u zagrebačkom podzemlju nije nimalo svidjelo, pa je "upozorio" trenera Dinama da će se morati pridržavati dogovora s Pokrovcem.

"Već je u Večernjaku Kuže najavio da će vraćati novac kako je sam zamislio. Kad je uzimao lovu, pristao je na uvjete. Pa ne mogu se pravila igre mijenjati jer je ovaj ubijen." - kazao je izvor blizak zagrebačkom podzemlju.

24sata pišu kako je glavno pitanje koje se postavlja u slučaju paleža Kužeova automobila tko je preuzeo obavezu naplate od Pokrovčevih dužnika. Ukoliko policija, koja zasad "tapka u mraku", sazna tko je dotična osoba, bit će puno lakše doći do nalogodavca paljenja Kužeova automobila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara