Kvadrat stana na Jelačićevom trgu 7 tisuća eura

U SKLOPU elitnog stambeno poslovnog objekta koji će se graditi uz Trg bana Jelačića (Cesarčeva - Kurelčeva) izgradit će se 70 luksuznih stanova čija će površina prelaziti 100 metara kvadratnih, a stajat će između pet i sedam tisuća eura po metru kvadratnom. Samo zemljište na kojem će se graditi objekt  stajalo je tri tisuće eura po metru kvadratnom, a procjene govore da će dvostruka staklena fasada stajati tisuću eura po kvadratu.

Objekt koji je u srijedu prezentirao Institut građevinarstva Hrvatske , a koji će se vjerojatno zvati Ban Centar ili Rezidencije Centar, pobjednički je rad Otta Barića mlađeg koji je sa suradnicama projektirao zgradu s ukupnom bruto razvijenom površinom od 32 tisuća metara kvadratnih na šest nadzemnih i pet podzemnih etaža, piše Poslovni dnevnik.

Vrijednost objekta u kojem će se nalaziti najskuplji stanovi u Hrvatskoj je između 80 i 100 milijuna eura. U investiciju zajednički ulaze IGH, Konstruktor i Zagrebačka banka koji su zajednički osnovali tvrtku Centar - Gradski podrum u kojoj IGH i Konstruktor imaju po 42,5 posto temeljnog kapitala, a Zagrebačka banka 15 posto. S istim udjelima tvrtke su vlasnici atraktivne parcele od 3200 metara kvadratnih, a u tom omjeru će podijeliti investiciju i dobit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelni ljudi većinskih vlasnika tvrtke - Jure Radić i Željko Žderić nisu bili prisutni na prezentaciji, ali je Petar Đukan, predsjednik nadzornog odbora IGH i bivši direktor tog instituta, najavio da bi prema najoptimitističnijim procjenama lokacijska dozvola trebala biti ishođena do početka ljeta, a s iskapanjem građevne jame bi se trebalo početi u prosincu. Zbog osjetljivosti lokacije u samom centru grada koja je u zoni kulturnog dobra gradnja objekta potrajat će od dvije do dvije i pol godine.

U sklopu objekta nalazit će se i podzemne garaže na četiri etaže s ukupno 600 garažnih mjesta koje nisu predviđene za javnu namjenu, već isključivo za korisnike elitnog objekta i postojeće zgrade Zagrebačke banke.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara