Kvesić: O pregovorima o sastavljanju nove vlade

PREDSTOJNIK Glavnog stana HSP-a Velimir Kvesić danas je u Sisku izjavio "da HSP smatra kako bi se pregovori o sastavljanju nove Vlade najprije trebali voditi između stranaka koje su prije izbora razgovarale o poslijeizbornoj suradnji, a tek onda s HSS-om".

Kvesić je naveo da je "HSP-ov cilj postići dogovor s HDZ-om i ostalim partnerima o borbi protiv korupcije, sukobu interesa i suradnji s Haaškim sudom". "Hrvatska je donijela Zakon o suradnji s Haaškim sudom po kojemu je obvezna na suradnju, ali HSP od svojih političkih partnera traži jamstvo da će se moći voditi pravna i diplomatska borba u pobijanju političkih optužnica, u kojima se Hrvatska navodi kao agresor u oslobađanju svojeg okupiranog teritorija, i u kojima se Hrvati optužuju po principu zapovjedne odgovornosti, sve do referenduma", rekao je Kvesić.

"HSP je za suradnju s nacionalnim manjinama, ali ne možemo surađivati i biti u istoj Vladi s osobama kao što su Pupovac, Stanimirović i Ratko Gajica, jer se oni nisu jasno odredili o Domovinskom ratu", ustvrdio je Kvesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na prijevremene lokalne izbore u gvozdanskoj općini 14. prosinca HSP će, najavio je Kvesić, izići samostalno. Dodao je da se HSP u ponedjeljak, 24. studenoga, dogovorio s predstavnicima HDZ-a o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u toj općini, da su izradili zajedničku kandidacijsku listu, ali su pregovarači HDZ-a idući dan, u utorak, 25. studenoga, odustali od dogovora i odlučili da HDZ na lokalne izbore ide samostalno.(Hina) malj dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara