Kviz za djecu National Geographic Juniora "Kroz vrata znanja do putovanja"

Časopis za djecu "National Geographic Junior" organizira kviz za djecu "Kroz vrata znanja do putovanja", a za sudjelovanje se prijavilo 129 hrvatskih škola.

Svaku školu predstavljaju po tri učenika četvrtog razreda koje vodi učiteljica.

Kako ističu iz uredništva časopisa, kviz je zamišljen kao ekipno natjecanje škola, a škola s najvećim brojem točnih odgovora ulazi u slijedeći krug natjecanja.

Pitanja obuhvaćaju poznavanje svijeta, prirode i društva, ekologije, biljni i životinjski svijet te opću kulturu, a osmislili su ih stručnjaci koji se bave edukacijom djece, nastavnici, učitelji i školski savjetnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prva razina natjecanja održat će se 23. travnja u 11 hrvatskih županija i Zagrebu. Nakon toga u Zagrebu će se održati polufinale 7. svibnja, a finalno natjecanje 21. svibnja.

Pobjednike tog natjecanja očekuje putovanje u Washington i posjet najvećem muzeju posvećenom istraživanju svemira, dok drugoplasirani dobivaju na poklon vrijedne mobitele.

"National Geographic Junior" u Hrvatskoj izlazi od rujna prošle godine, namijenjen je djeci u dobi od 7 do 15 godina, a izdaje se prema licenci Udruženja National Geographic Society.

(Hina) xkt/pp yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara