Ladislav Prežigalo odgovorio ministru Boži Kovačeviću

PROČELNIK Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo odgovorio je danas na navode ministra prostornog uređenja Bože Kovačevića da je prema prijedlogu novog GUPa Zagreba po sredini njegovog (Prežigalova) imanja trebala ići trasa ceste, ali ´da je intervencijom nepoznatog građanina mimo javne rasprave taj put skrenut bez ikakve pravne osnove´.

´Ne mogu vjerovati da se to događa i da netko skuplja kvazi političke poene. Tu živim već 15 godina i imam sve dozvole za kuću´, rekao je Prežigalo komentirajući Kovačevićeve navode.

´Osobno ne poznajem Božu Kovačevića, niti ga imam želju upoznati, ali mu poručujem da bez argumenata ne blati moje ime´, rekao je Prežigalo, najavivši da će s tim u vezi angažirati i odvjetnika.

Također je rekao, kako mu se Kovačević uopće nije najavio, a da je pred njegovim vratima njegove kuće u Perjavičkoj putini jučer organizirao konferenciju za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako prenose mediji Kovačević je na toj konferenciji za novinare rekao da primjera poput te ilegalne obilaznice ima u prijedlogu GUP-a mnogo, te da su te intervencije rezultat privatnih interesa.

Nije logično da oni koji primaju plaću iz proračuna štite takve interese, rekao je Kovačević te dodao kako je upitna i dozvola za gradnju objekta na tom imanju preko kojega je po prijedlogu GUP-a trebala proći cesta.

Imena, pišu mediji, Kovačević nije iznosio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara