"Lado" gostovao u Subotici"Zagreb našem gradu za Božić nije mogao ništa vrednije darivati nego što je gostovanje glasovitog ansambla", rekao je predsjedavajući Katoličkog instituta za kulturu, povijest i duhovnost "Ivan Antunović" Andrija Kopilović.

On je ravnateljici Ivani Lušić u znak zahvalnosti poklonio grb grada Subotice.

"Za nas je poseban događaj doći u Suboticu poslije 30 godina. Ne treba dopustiti da opet prođe toliko godina da Lado ponovno ovdje gostuje", izjavila je za Hinu nakon koncerta u subotičkoj Katedrali ravnateljica Ansambla.

Tijekom dva sata trajanja programa orkestar i mješoviti zbor Ansambla izveo je 30-tak božićnih, crkvenih i pučkih skladbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Božićni koncert u Katedrali Svete Terezije Avilske u Subotici organizirali su Katolički institut za kulturu, povijest i duhovnost "Ivan Antunović" i Hrvatska matica iseljenika.

Gostovanje u Subotici organizirano je u sklopu božićne turneje Ansambla koja je započela 14. prosinca nastupom u Pečuhu.

"Lado" će u nedjelju 19. prosinca održati koncert u Ljubljani, a u utorak 21. slijedi tradicionalni koncert u zagrebačkoj katedrali.

Turneja se završava u srijedu, 22. prosinca u Varaždinu.

(Hina) xjsta yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara