Lado prvi put na gostovanju u Australiji od 17. travnja

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado prvi put, od svog osnutka 1949., gostovat će u Australiji gdje će se predstaviti iseljenicima u hrvatskim zajednicama i katoličkim centrima, ali i australskoj publici na koncertnim podijima u Sydneyu, Melbourneu i Perthu.

Ansambl Lado u Australiji će biti od 17. travnja do 1. svibnja, a tijekom turneje upriličit će brojne cjelovečernje plesne koncerte s plesovima Prigorja, Podravine, Baranje, Bosanske Posavine, otoka Krka te starim splitskom plesovima, poskočicom Linđo i Bunjevačkim momačkim kolom, priopćio je danas voditelj odnosa s javnošću Mario Šimundžija.

Prošlog tjedna Ansambl LADO je održao vokalno-instrumentalni koncert u Charles Billich Galeriji u Sydneyu gdje su, uz pripadnike australskog društveno-kulturnog i političkog života, u publici bili i domaćini: Charles Billich, ugledni australski slikar hrvatskog podrijetla, generalni konzul RH Goroslav Keller kao i brojni članovi Hrvatskog društva Sydney - Punchbowl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Plesni nastup u koncertnoj dvorani Sydney Town Hall, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, posebno je oduševila tamošnju publiku koja je mogla uživati u bogatstvu hrvatske plesne tradicije, narodnog ruha i glazbe.

Ansambl Lado, najznačajniji predstavnik hrvatskog tradicijskog plesnog i vokalno-glazbenog izraza, australskoj publici predstavlja se nakon uspješnog gostovanja i nastupa na Svjetskoj izložbi EXPO 2005 u japanskoj pokrajini Aichi, a nakon turneje po Australiji plesne koncerte 3. i 4. svibnja održat će i u Kuala Lumpuru u Maleziji.

(Hina) pp/xbdj yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara