Lalumiere: Hrvatska mora poboljšati svoju sliku u inozemstvu

POTPREDSJEDNICA Europskog parlamenta Catherine Lalumiere rekla je u četvrtak u Zagrebu, gdje je posjetila Ministarstvo europskih integracija (MEI), kako je za Hrvatsku iznimno važno da poboljša svoju sliku u inozemstvu, priopćeno je iz MEIa.

Inozemna javnost trebala bi biti obavještenija o pozitivnim reformama koje se provode u Hrvatskoj, rekla je Lalumiere u razgovoru sa zamjenicom ministra europskih integracija Mirjanom Mladineo i s pomoćnicom ministra za usklađivanje zakonodavstva Tamarom Obradović.

Niti stanovnici, a ponekad ni visoki dužnosnici europskih država nisu svjesni promjena koje su se dogodile u Hrvatskoj. Ta je država u prošlosti, zbog rata, u medijima bila percipirana kao zemlja visokog rizika, ocijenila je Lalumiere.

Mladineo je gošći EP-a predstavila proces europske integracije u RH. Istaknula je da u tome procesu MEI igra koordinacijsku ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ispunjenje političkih uvjeta Hrvatske na putu za EU, suradnja sa sudom u den Haagu, povratak izbjeglica i napredak u procesu približavanja EU, bile su teme razgovora za koje se zanimala Lalumiere, piše nadalje u priopćenju.

Glavni posao MEI-ja, osim što koordinira vladina tijela, jest i rad na podizanju svijesti o potrebi za promjenama u društvu i informiranju javnosti o procesu integracije, rekla je Mladineo.

Izgradnja institucija i reforma pravosuđa neke su od presudnih aktivnosti Vlade u skoroj budućnosti, dodala je Mladineo.

Lalumiere se osvrnula i na važnost očuvanja okoliša te izuzetno očuvane Jadranske obale što je, po njezinu mišljenju, neobično važno i potrebno za razvoj Hrvatske, posebice njezina turizma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara