Lamierre: Hrvatska je vrlo važna za razvoj regije

HRVATSKA je zemlja dobrih mogućnosti za strane ulagače, kao što je i sama dobar investitor u svom susjedstvu i stoga je vrlo važna za razvoj cijele regije, rekao je u ponedjeljak u Beogradu hrvatskim novinarima predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Jean Lamierre.

"Imate dobar razvoj i jasnu predanost prema EU. Ima pojedinih poteškoća, ali to je dio cijelog procesa. Hrvatska je važna i za razvoj regije jer vidimo da je puno hrvatskih investitora uložilo u mnoge okolne zemlje. Hrvatska je zemlja dobrih mogućnosti za investitore, kao što je i sama dobar investitor u zemlje regije", naglasio je Lamierre.

Na pitanje vezano za komentar teksta objavljenog u Financial Timesu "da su Banka i vlada Srbije razočarani što na konferenciju nije došlo hrvatsko izaslanstvo na najvišoj razini", Lamierre je odgovorio: "Hrvatsko izaslanstvo sudjelovalo je u radu konferencije na svim razinama, panelima i imalo je uspješnu prezentaciju. Na hrvatskoj je Vladi odluka o tome koje će razine biti sastav izaslanstva. Hrvatska je sudjelovala u radu konferencije na razini za koju je vjerovala da je primjerena, ne zbog naše godišnje skupštine ili same banke već zbog povijesti regije."

U Beogradu je u ponedjeljak navečer završeno 14. godišnje zasjedanje skupštine EBRD-a. Hrvatsko izaslanstvo, koje je sudjelovalo na tehničkoj razini, predvodila je državna tajnica u Ministarstvu financija Martina Dalić. U hrvatskom izaslanstvu bili su i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija na čelu s državnom tajnicom Marijom Pejčinović-Burić, Hrvatske narodne banke na čelu sa zamjenikom guvernera Borisom Vujčićem te Hrvatske banke za obnovu i razvitak, kao i ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara