Latin: Mislim da je Sutlić dobar izbor

Latin: Mislim da je Sutlić dobar izbor

DENIS LATIN, dugogodišnji novinar i urednik Latinice na HRT-u slaže se s izborom Sutlića za v.d. ravnatelja HRT-a, te je uvjeren kako on nema nikakve veze s politikom.

"Od onih koji su se nudili, apsolutno sam uvjeren kako je on najbolji izbor i mislim da jamči nekakav kontinuitet, odnosno da se sada neće puno toga promijeniti" - rekao nam je Latin.

Latina smo zamolili i za komentar slučaja u kojem je na HRT-u, zbog sukoba članova Vijeća Kolarević i Bljajića, uredovala policija.

"Meni je to strašno. Tamo gdje počinje nasilje završava demokracija. Većina stvari koja se događa je zapravo nasilje nad nekakvim demokratskim protestom. Gnušam se toga što se dogodilo, ali istovremeno u svojoj nekoj borbi s tim istim Vijećem nailazio sam na iste prepreke tako da mi je sve jasno." - komentira Latin "štiklačko-šakačke" obračune.

"Oni koji se protive raščišćavanju mutnih radnji na televiziji radili su sve da se situacija u vezi izbora što više produži kako bi mogli i dalje "loviti u mutnom". Tu se uopće ne radi o nikakvoj politici. Stvari treba sagledati u kontekstu da su strukture koje su "lovile u mutnom" u protekle tri godine jako zaplašene za svoje pozicije te su zbog toga nastojale spriječiti izbor novog ravnatelja" - kazao je Latin aludirajući na Suzanu Jašić i Danka Bljajića koji su javno iskazali svoje nezadovoljstvo Sutlićem te kazali kako je on politički kandidat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona kaže da je politika tu djelovala, ali ne iznosi nikakve argumente, a Bljajić se koristi nasiljem i time se automatski diksvalificira. Oni su željeli da se zadrži postojeće stanje kako bi mogli raditi ono što ne bi mogli da je izabran novi ravnatelj" - dodaje Latin.

Na upit kako komentira špekulacije prema kojima je Sutlić "HDZ-ov kadar sa SDP-ovim krvnim zrncima", Latin ponavlja kako je uvjeren da Sutlić nije politički kandidat, te da je Vlada dovedena u nezgodnu situaciju izjavom da će se na mjesto ravnatelja postaviti Vladin povjerenik što bi izazvalo strašne reakcije u Europskoj uniji jer nema veze s demokracijom.

"Sutlić se nije pojavio s Pantovčaka. Ja ga znam, kao i svi koji su dugo na televiziji. Svi mi jako dobro znamo tko je i što je on. Isto tako znamo što su i kako radili oni koji su pokušali opstruirati izbor svim ovim nelegalnim i nedemokratskim metodama" - zaključio je Latin.

A.H.
Foto: Mape

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara