Laži, špijuni i domine: Bračni par smjestio Maxu Mosleyu i nakon toga nastradao

ON JE špijun britanske tajne službe MI5, a ona profesionalna domina. U braku su. I, kao da to već nije dovoljno bizarno, upravo su oni bračni par koji je smjestio glavnom čelniku Formule 1, Maxu Mosleyu.

Michelle, što je alias pod kojim je svoju priču ispričala britanskom tabloidu Daily Mailu, je upravo ona domina koja je tijekom "nacističkih" orgija snimila Mosleyja u kompromitirajućim pozama, a Michael (također alias) je onaj koji je došao na ideju i nazvao tabloid News of the World. Razlog? Otplata dugova nastalih nakon vjenčanja.

Michelle je od Michaela starija dvije godine, a upoznali su 2003. Michelle ima dvoje djece iz prijašnje veze, a Michael jedno. Ona je njemu već na trećem spoju rekla čime se bavi, što njemu nije zasmetalo, a on je njoj o svom poslu rekao nakon tri tjedna. Ipak, oboje su odlučili da neće u MI5 prijaviti Michellino zanimanje, budući da je to moglo dovesti do problema. Iako, kaže Michael, neki od njegovih kolega znali su za Michellinu profesiju, no nadređenima nisu ništa rekli.

Vjenčanica od 18 tisuća funti

Par je vodio prilično miran život, naravno u svojim okvirima. Michelle, koja žustro negira sve indicije da se bavi prostitucijom, svoje je klijente zabavljala u kući koju je kupila od prihoda od posla. Dijelom zbog Mihcellinih visokih izdataka za aparaturu koja joj je potrebna za posao, a dijelom zbog raskošnog vjenčanja na koje su potrošili puno novaca (samo je Michellina vjenčanica stajala 18 tisuća funti), par je brzo nagomilao dug od oko 20 tisuća funti, koji nisu mogli otplatiti.

Tada im je, kao zlatna koka, uletio Mosley. Nakon što je nekoliko puta "zabavljala" čelnika Formule 1, koji joj se činio poznat, ali za kojeg nije točno znala tko je, rekla je za njega svom suprugu. Michael, upućen u svijet auto-moto sportova, odmah je prepoznao o kakvoj se tu ribi radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučio je kako bi se priča o Mosleyju mogla dobro prodati, pa je kontaktirao tabloid. To je i dovelo do famozne snimke Mosleyja koji uživa u kažnjavanju na njemačkom jeziku, koji mu se, kako je kasnije rekao, učinio prikladnim zato što je "grub". Ekipa tabloida News of the World je Michelle opremila kamerom skrivenom u dijelu uniforme na bedru, a ostalo je povijest.

No, stvari nisu ispale onako kako su špijun i njegova domina očekivali. Mosley je angažirao privatnu agenciju koja je identificirala i pratila sve djevojke koje su ga zabavljale famozne večeri. Praćenjem Michelle se doznalo za Michaela, kojeg su kasnije također pratili, sve do sjedišta MI5. Michael tvrdi da je znao da ga prate, ali nije poduzeo nikakve korake.

Mosleyjeva lekcija gramzivom paru

Privatni istražitelji su britanskoj tajnoj službi dali dojavu o tome da je Michael oženjen prostitutkom, što je dovelo do njegove suspenzije uz punu plaću, a Michelle, zastrašena događajima, nije svjedočila u famoznom sudskom procesu koji je Mosley pokrenuo protiv tabloida i na kraju dobio parnicu. U tom je procesu Michelle poznata kao svjedok kodnog imena "Žena 9". Nije svjedočio ni Michael, koji je dobio upozorenje od MI5 da bi svjedočenje kršilo zakone o državnim tajnama.

Nakon suđenja Michael je dao otkaz u MI5, a Michelle je ukinula web stranicu na kojoj je nudila svoje usluge. Trenutno su oboje nezaposleni i, kažu, trude se pokriti račune. Možda uspiju zaraditi dovoljno da prežive neko vrijeme prodavajući svoju priču tabloidima, ali očito je da su naučili lekciju - ne pokušavaj smjestiti milijunašu ukoliko imaš nešto što te može kompromitirati.

J.D.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara