Lažni general otkriven prije više od godinu dana i dalje prima vojnu invalidsku mirovinu

Tekst: I.M.
Foto: Ilustracija

IAKO je od razotkrivanja lažnog generala Petra Mašića prošlo više od godinu dana, on i dalje uživa u svom statusu - "predmet se i dalje rješava", a Mašić prema pisanju Jutarnjeg lista i dalje prima mjesečnu mirovinu od oko 13.000 kuna.

> Prima generalsku mirovinu, a rata nije ni vidio

Podsjetimo, početkom svibnja 2008. godine Udruga Specijalne jedinice policije "Osa" Sisak uputila je pismo tadašnjoj ministrici branitelja Jadranki Kosor i tadašnjem ministru unutarnjih poslova Berislavu Rončeviću upozoravajući na očiti primjer lažnog branitelja, lažnog invalida Domovinskog rata, koji je temeljem lažnih iskaza umirovljen kao hrvatski ratni vojni invalid u činu general bojnika i dragovoljca Domovinskog rata. U pismu su bivši specijalci tražili reviziju predmeta za umirovljenog policajca, Petra Mašića iz Kutine. Policija je podnijela prijavu, a Ministarstvo branitelja 29. svibnja 2008. godine je poništilo Mašićevo rješenje o invalidnosti. Umjesto lažnog branitelja kod istražnog suca su saslušani autori pisma - bivši policajci specijalci Srećko Telar i Slavko Muža, protiv kojih je Mašić podnio kaznenu prijavu. 

"Gospodin Mašić svoj je ratni put napisao na pet stranica. Partizanski heroj Boško Buha ništa je prema njemu. Mašić je u ratu, tako barem piše u njegovu ratnom putu, koordinirao akcije vojske i policije, izvlačio ljude iz pogođenih tenkova, obnašao cijeli niz drugih odgovornih dužnosti na liniji bojišnice. A nije. Nije cijeloga rata bio niti u jednoj ratnoj postrojbi, nije zadužio dugo oružje, nije bio na bojišnici", rekao je u srpnju prošle godine, nakon što je slučaj procurio u javnost, Srećko Telar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara