Leasingom se najviše kupuju automobili

U PROŠLOJ godini Hypo-Leasing Kroatien sklopio je 10.773 ugovora za nabavu vozila, a ove godine u prvih šest mjeseci sklopljeno ih je već 8301. Kupnja vozila na leasing znatno prednjači, a od ostale robe putem lesinga sve češće se financira i kupnja nekretnina, razne vrste opreme, strojeva i plovila.

U Hypo-Leasingu Kroatien (HLK), vodećoj leasing banci u Hrvatskoj, Vjesniku su potvrdili da je i dalje najveća zainteresiranost klijenata na tržištu leasinga usmjerena prema vozilima. U prošloj godini sklopili su 10.773 ugovora za nabavu vozila, 1826 ugovora za opremu, 156 ugovora za nekretnine i 128 ugovora za plovila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih šest mjeseci ove godine potražnja je povećana u svim segmentima financiranja. Već je sklopljen 8301 ugovor za vozila, 986 ugovora za opremu, 114 ugovora za plovila i 109 ugovora za nekretnine. Iznos sklopljenih ugovora za vozila iznosi 124,5 milijuna eura, za nekretnine 68,7 milijuna, 45,3 milijuna za opremu te 15,4 milijuna eura za plovila.

U HLK-u ističu da iako i fizičke osobe mogu kupovati na leasing, bit leasinga je najam, a ne kupnja, tako da predmet financiranja mora glasiti na leasing kuću sve dok se ne otplati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara