Legija 10 dana prije iznošenja završnih riječi angažirao novog odvjetnika

MILORAD ULEMEK Legija, čije je suđenje za ubojstvo srpskog premijera Đinđića prije četiri godine pri kraju, potražio je "zadnju slamku spasa" i moguće odgađanje kraja suđenja u angažmanu odvjetnika Momčila Bulatovića, samo deset dana prije čitanja završnih riječi zakazanog za slijedeći ponedjeljak, piše Kurir.

Bulatović je već bio odvjetnik bivšeg komandanta "crvenih beretki", ali je, zbog suđenja u Haagu gdje je u slučaju "vukovarske trojke" branio Veselina Šljivančanina, bio odsutan iz Srbije godinu i pol dana. Ulemek je prije nekoliko mjeseci otkazao punomoć svojim odvjetnicima s obrazloženjem da nema novaca za njihov honorar, pa mu je sud odredio Marka Milivojevića, odvjetnika po službenoj dužnosti.

Prema pravilima Specijalnog suda u Beogradu, novi odvjetnik može tražiti odlaganje završne riječi kako bi se pripremio. A da bi se upravo to moglo dogoditi, navijestila je izjava Sonje Vujin iz Bulatovićevog odvjetničkog ureda, koja je potvrdila da je Legija kontaktirao beogradskog odvjetnika.

"On je ipak bio odsutan godinu i pol dana, a vrijeme koje je preostalo da bi se pripremilo iznošenje završne riječi je kratko. Radi se o ozbiljnom i složenom predmetu, pa bi Bulatoviću bilo potrebno vrijeme za upoznavanje sa u međuvremenu izvedenim dokazima. Osim toga, on je angažiran i u predmetu poznatom kao afera "Indeks", a očekuje se da sud konačno počne sa izvođenjem dokaza i saslušanjem svjedoka", rekla je Vujin o obavezama odvjetnika Bulatovića.

Ulemekova supruga Aleksandra Ivanović u nedjelju je potpisala punomoć Bulatoviću, a odvjetnik bi svog klijenta danas trebao posjetiti u zatvoru.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara