Leif Edvinsson predstavio svoju knjigu u Zagrebu

Leif Edvinsson predstavio svoju knjigu u Zagrebu

HRVATSKO izdanje knjige 'Korporacijska longituda – navigacija ekonomijom znanja', švedskog autora Leifa Edvinssona, danas je predstavljena u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK). 

Knjigu su pored autora predstavili Goran Radman, recenzent izdanja te Stevan Dedijer, dugogodišnji Edvinssonov kolega i mentor. 

Izdavač je tvrtka D!FFERO, koja je široj javnosti poznata po objavljivanju hit knjige Funky Business.

Knjigom Korporacijska longituda našem se čitateljstvu skreće pozornost na pitanja vezana uz  intelektualni kapital te upravljanje  znanjem.  Prema riječima Gorana Radmana riječ je o "knjizi koja je vrhunac svih ideja, misli ili koncepata" u rečenom kontekstu.

"Edvinsson je učinio sjajan posao ne samo u dokumentiranju vlastitog spoznajnog puta kroz koji je prošao posljednjeg desetljeća", istaknuo je Radman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stevan Dedijer podsjetio je tom prigodom na Edvinssonov put do prvog direktora intelektualnog kapitala na svijetu, prisjetivši se mnogih međusobnih susreta, zajedničkih rasprava i dijeljenja znanja.

"Izuzetna mi je čast što našoj javnosti možemo predstaviti čovjeka koji je istinski globalni nomad znanja i dobitnik prestižne titule Um godine iz 1998. godine te njegovo izuzetno djelo", istaknuo je Miljenko Grbić, direktor tvrtke D!FFERO, zahvalivši se ujedno svima onima koji su na bilo koji način potpomogli ovaj događaj.

U svom obraćanju okupljenima, Edvinsson je podsjetio na to da se danas vrijednost većine dobara i usluga temelji na pameti.

"Radnici znanja su skupi ali njihov rad se može prodati i preprodati mnogo puta", naglasio je on. Istaknuo je pritom svoju želju da u Hrvatskoj izgradi Centar budućnosti ili Arenu za intelektualni kapital, kao svojevrstan rasadnik znanja po uzoru na onaj kojeg je na mjestu direktora intelektualnog kapitala izgradio u švedskoj tvrtci Skandia.

Analitičari širom svijeta Edvinssonovu knjigu Korporacijska longituda smatraju najvažnijim djelom iz tog relativno novog područja upravljanja i vođenja. Edvinsson uz mnoštvo aktivnosti trenutačno predaje na MBA studiju kalifornijskog sveučilišta Berkley te je pridruženi profesor na području intelektualnog kapitala i ekonomije znanja na Lundskom sveučilištu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara