Lepoglava: Predsjednik Mesić o pograničnim područjima

PREDSJEDNIK Stipe Mesić izjavio je danas u Lepoglavi na početku posjeta Varaždinskoj županiji kako je ta županija gospodarski iznad hrvatskog prosjeka, no da su teškoće u pograničnim područjima očite.

Pogranična područja u europskim zemljama vrlo su razvijena i dinamična, što u nas nije slučaj jer se očito nije dosta ulagalo, a za to nema ni zakonskih propisa, istaknuo je predsjednik Mesić koji će danas posjetiti pogranična područja Varaždinske županije sa Slovenijom - općine Klenovnik, Donju Voću, Sraćinec, Cesticu i Bednju. Dodao je kako Hrvatska mora riješiti svoja pitanja sa Slovenijom jer su nam i teškoće i ciljevi isti. Takva pitanja, kazao je, ne treba rješavati uoči izbora ni u jednoj ni u drugoj državi jer tada nema racionalna pristupa tim pitanjima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić je komentirao i reakcije političara na svoju ispriku u Beogradu, rekavši kako se ispričao za ono što su hrvatski građani učinili bilo komu, bilo kada i bilo gdje. "Ima raznih političara pašalića, koji smatraju da sam se trebao pohvaliti našim zločinima, ali neka se samo i dalje tako bave politikom. Mi moramo prihvatiti europske standarde i razvijati dobrosusjedske odnose jer su oni preduvjet za razvoj gospodarstva", poručio je Mesić.

Mesić je nazočio i polaganju temeljnog kamena za Osnovnu školu "Ante Starčevića" u Lepoglavi, u gradnju koje će biti uloženo 10 milijuna kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara