Leš iz Dubrovnika poslan u Zagreb: Policija zatražila Brittin zubni karton i DNA njenog oca

Leš iz Dubrovnika poslan u Zagreb: Policija zatražila Brittin zubni karton i DNA njenog oca

IAKO su preliminarni rezultati obdukcije izvršene nad tijelom, koje je jučer pronađeno u moru kod Dubrovnika, pokazali da najvjerojatnije nije riječ o nestaloj Australki Britt Lapthorne, policija je navela kako će to sa sigurnošću biti potvrđeno tek za 10 dana, nakon što stignu rezultati DNA analize, koja će se provesti u Zagrebu.

Podsjetimo, dubrovačka je policija jučer izvijestila kako je tijelo u znatno lošem stanju no što bi bilo da se u moru nalazilo od 18. rujna, kad je Britt nestala. Naveli su i kako je tijelo iz mora izvučeno bez odjeće.

Policija zatražila Brittin zubni karton i DNA njenog oca

Da policija nije sigurna u svoju jučerašnju tezu da leš ne pripada Britt, potvrđuju i riječi njenog oca Dalea Lapthornea: "Tijelo je poslano na DNA analizu. Zatražili su da im pošaljemo njen zubni karton i damo im DNA uzorak za usporedbu".

Potraga za nestalom 21-godišnjom Australkom i danas je nastavljena, ali nema nikakvih novih podataka ili rezultata istrage. Iako su od Brittinog nestanka prošla gotovo tri tjedna, policija i dalje "tapka na mjestu".

Brittin otac "bijesan kao ris": Nisu mi javili da su pronašli leš

Nakon što je jučer u Dubrovniku pronađen leš, brojni su se novinari, kako domaći tako i oni australski, čudili činjenici da na mjesto događaja nije stigao nitko od Brittine obitelji, iako se nalaze u Dubrovniku i unatoč tome što je postojala vjerojatnost da je to Britt.

Misteriju je danas u razgovoru za australske medije riješio Brittin otac Dale Lapthorne, koji je "bijesan kao ris" na hrvatsku policiju, jer mu nisu javili da su pronašli ljudski leš, za kojeg postoji mogućnost da pripada njegovoj kćeri.

Boreći se sa suzama, Dale Lapthorne je rekao: "To je nevjerojatno. Najgora noćna mora u svakom pogledu". Dodao je i kako je za pronalazak leša, koji je mogao značiti tragičan kraj potrage za njegovom kćeri, doznao od novinara: "Od njih jedino i doznajem nove informacije. Policija mi ništa ne govori".

"Moja je majka poslala putovnicu, ali ne Brittinu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Perković, kćer vlasnice dubrovačkog hostela u kojem je Britt odsjela, demantirala je napise australskih medija o tome kako je njena majka, Milka Perković, na dan Brittinog nestanka, pokušavala poslati Brittinu putovnicu poštom u Australiju. Podsjetimo, to je u anonimnom pozivu, osoblju Hotel Berkeley, u kojem je odsjela Brittina obitelj, dojavio nepoznati muškarac.

"Istina je, moja je majka tog dana u pošti slala putovnicu, ali ne Brittinu, već putovnicu gosta koji je trenutno u Londonu, a inače živi na Novom Zelandu. Kako očito ima dvije putovnice, jednu od njih je zaboravio u našem hostelu, gdje je odsjeo pa mu je moja majka napravila uslugu - poslala mu je putovnicu kući", navela je Ivana Perković.

Dodala je i kako nije istina da njena majka putovnicu nije uspjela poslati: "Slanje putovnice poštom nije kriminalno djelo i navodi o tome da je slala Brittinu putovnicu nemaju veze sa zdravim razumom. Moja majka je tu putovnicu uredno poslala, za što ima i potvrdu iz koje se vidi čija je putovnica i kome je slana".

Ivana Perković je navela i kako je cijeloj obitelji žao što ih se ni krive ni dužne posljednjih dana često proziva po medijima: "Informacije se uzimaju zdravo za gotovo. Svi prepisuju jedni od drugih, nadodaju još ponešto, a bez da nas je itko nazvao i pitao nas za išta. Tako se pisalo i da je moj brat osumnjičen i da su ga tri puta privodili u policiju, a u postaji je bio samo jednom, i to na obavijesnom razgovoru".

"Britt nije bila promiskuitetna"

Australskim se medijima javilo još dvoje Brittinih prijatelja i suputnika, koji oštro opovrgavaju navode o tome da je Britt "voljela zaviriti u čašicu" te da je bila promiskuitetna.

23-godišnja Keren Yalouz, također australska studentica, ispričala je kako je Britt upoznala u BiH te kako su zajedno, u Sarajevu, proslavile njen rođendan, svega nekoliko dana prije no što je Britt nestala. Djevojke su se planirale ponovno susresti u Italiji.

"Britt je nevjerojatna osoba. Ima toliko pozitivne energije koju prenosi na ljude oko sebe. Izrazito je društvena i nije umišljena. Iskreno, nemam ni jedne loše riječi za nju. Prozvala sam je našim neslužbenim fotografom, jer nas je stalno fotografirala. Uznemirena sam otkad sam doznala da je nestala. Ne bi očekivala tako nešto na mjestu kao što je Dubrovnik", rekla je Yalouz.

Još jedna australska studentica, Emily Dunning, stala je u Brittinu obranu. Navela je kako ju je upoznala u Mostaru. "Tada nije bila ni pijana ni promiskuitetna te je takvom uopće ne mogu ni zamisliti", navela je Dunning.

I.M.
Foto: DubrovnikNet.hr/Facebook/Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara