Leš u moru nije Britt Lapthorne

Leš u moru nije Britt Lapthorne

POLICIJSKI ronioci su danas oko 12.30 sati, u moru nedaleko od dubrovačkog hotela Libertas, izvadili mrtvo tijelo. Tijelo se nalazi u raspadajućem stanju, a pronađeno je na potezu Danče-Boninovo. Ugledao ga je ribar Petar Đuraš, koji je odmah pozvao policiju, no čini se kako nije riječ o nestaloj Australki.

Preliminarna analiza: Nije riječ o Britt

"Prema podacima kojima sada raspolažemo mislimo kako nije riječ o nestaloj Britt Lapthorne. No sasvim sigurno ćemo znati sutra kada se očekuju rezultati obdukcije tijela nađenog u moru", kazao je danas popodne glasnogovornik dubrovačke policije Ivan Kukrika pred dubrovačkim novinarima. Naime, kako je dodao, riječ je o preliminarnim analizama, no policija za sada odbacuje mogućnost kako je riječ nestaloj Britt.

"Smatramo kako je pronađeni 'skup raspadajućih dijelova tijela' u puno lošijem stanju nego što bi bio da se tijelo nalazilo u moru od 18. rujna kada je nestala australska državljanka Britt Lapthorne", kazao je Kukrika  špekulirajući kako bi vrlo lako moglo biti riječ o lešu koji je moguće doplutao iz crnogorskih ili albanskih mora što je već ranije bio slučaj. Ukoliko se pokaže točnom informacija kako je tijelo doplutalo to bi ove godine bio već treći takav slučaj.

Još uvijek nepoznat spol

Podsjetimo, nakon što je leš izvađen iz mora, nije bilo moguće utvrditi je li riječ o ženskom ili muškom lešu, a tek bi obdukcija trebala odgovoriti na to pitanje. Naime, više o spolu leša nije mnogo rekao ni Kukrika na konferenciji za novinare.

"Za sada još uvijek ne možemo potvrditi spol budući da je tijelo u visokom stadiju raspadanja. Ono što mogu reći je kako je tijelo iz mora izvučeno bez odjeće", rekao je Kukrika. 

Podsjetimo, policija je tijekom cijelog dana bila oprezna s davanjem izjava o tome postoji li mogućnost da je riječ o nestaloj Australki Britt Lapthorne, jer su ispod litice na predjelu Boninovo već znali biti pronađeni leševi samoubojica.

Štoviše policija o pronalasku tijela danas u Dubrovniku nije obavijestila roditelje nestale Britt, budući da smatraju kako je već dovoljno uznemirena. Vijest o pronalasku leša odmah su prenijeli i vodeći australski mediji, pa je obitelj ipak saznala putem medija.

Sutra se nastavlja potraga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo na kraju kako će službena obdukcija tijela početi sutra u 10 sati ujutro, a uzet će se i uzorak tkiva kako bi se DNK analizom pokušalo utvrditi o kome je riječ. Rezultati bi mogli biti poznati već sutra kasno popodne.

"Policija i dalje nastavlja potragu za nestalom djevojkom, a sutra će interventna jedinica policije zajedno s helikopterom pretraživati područje od dubrovačkog mosta prema Zatonu, Orašcu zaključno s Gromačom", rekao je na kraju Kukrika.

Policija samo demantira

Australski mediji i dalje se bave nestankom mlade Britt koja je u središtu zanimanja javnosti u toj zemlji. Tako se danas o svemu očitovao i australski premijer Kevin Rudd koji je u svom obraćanju javnosti ponovio kako Australija neće odustati od potrage za Britt dok se ne okrene i "posljednji kamen", dok je veleposlanica Australije u Hrvatskoj Tracy Reid potvrdila informaciju kako se hrvatskoj policiji pridružio jedan pripadnik savezne policije.

S druge pak strane, australski mediji i dalje žestoko kritiziraju hrvatske policajce. Tako se na njih danas obrušio i momak nestale Britt, Simon Imberger sumnjajući kako policija radi dobar posao.

"Uvjeren kako netko iz hostela kao i iz noćnog kluba zna nešto više od nestanku Britt, ali to nikako da izađe iz njih. Ne vjerujem nikome iz hostela i noćnog kluba, a tko je uključen u istragu.  Hrvatska policija se bavi samo demantijima", kazao je Imberger. 

I.M./I.Ć.
Foto: The Age/Dubrovački list/DubrovnikNet.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara