Lesar: Kad će se oporba prestati nadmudrivati sa Šeksom?

Lesar: Kad će se oporba prestati nadmudrivati sa Šeksom?

Tekst: P.V.
Foto: Index

OPORBENI čelnici šokirani su HDZ-ovim prijedlogom da dijaspora glasa dopisno. Ta ih je ideja, kad su je čuli od Jadranke Kosor, sasvim iznenadila. Iznenađen nije jedino Dragutin Lesar, koji je takav rasplet situacije najavio još u listopadu prošle godine. No, njegovi kolege iz saborskih klupa očito nisu baš pozorno slušali.

"Prijedlog vezan na članak 45. koji se odnosi na glasanje državljana Republike Hrvatske mogao bih prihvatiti i reći za ovaj prijedlog da je dobar, da biračka mjesta budu samo na teritoriju Republike Hrvatske, ali predlagatelje pitam, a u dvorani vidim samo kolegu Mimicu i kolegu Flegu od predlagatelja, ne mislite li da ovakvim prijedlogom Ustavne odredbe tjerate zeca, a da možete istjerati lisicu? Naime, jeste li se spremni suočiti s kontra prijedlogom HDZ-a ako se ovo prihvati da bude ustavna odredba, da se za 11. izbornu jedinicu uvede dopisno glasovanje. To neke države imaju. Jeste li spremni prihvatiti se tog prijedloga da hrvatski državljani bez prebivališta u Republici Hrvatskoj, ono što zovemo dijaspora, glasaju dopisno? Ovaj prijedlog koji je dat vuče i daje legitimno pravo HDZ-u na takav odgovor. Ako ste se s tim spremni suočiti, ok", rekao je Lesar tijekom saborske rasprave o prijedlogu ustavnih promjena koji je došao iz redova oporbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada su kolegice i kolege, oporbeni lideri u šoku, konsternirani, zbunjeni... Tjerali su zeca. I istjerali lisicu", napisao je Lesar na svom službenom blogu i zapitao se kada će gospoda iz oporbe vidjeti barem jedan potez unaprijed i prestati se nadmudrivati s Vladimirom Šeksom?

"Zaigrali su se i s prijedlogom o dopunskom (dvostrukom) pravo glasa pripadnika nacionalnih manjina. I opet tjeraju zeca. Ali s ovim prijedlogom neće istjerati lisicu nego vuka. Mislim da Vladimir Šeks nikada nije imao lakši posao s ustavnim promjenama i pregovorima s oporbom", zaključio je Lesar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara