Lesar protiv Šukera: Koliko su peglane poslovne kreditne kartice državnih dužnosnika?

Lesar protiv Šukera: Koliko su peglane poslovne kreditne kartice državnih dužnosnika?

DRAGUTIN LESAR, HNS-ov zastupnik, na današnjoj je konferenciji za novinare rekao kako je ministru Šukeru danas istekao rok u kojem mu je on trebao dati odgovor na pitanje o tome tko od državnih dužnosnika sve koristi službene kreditne kartice.

Počeo je i prikupljati potpise za interpelaciju kojom će zatražiti odgovornost ministra financija Ivana Šukera, jer mu nije dao odgovor.

Šukerovo izbjegavanje davanja konkretnog odgovora razmatra na svom blogu govoreći kako "se nameće zaključak da ministar Šuker tražene podatke skriva, što je samo po sebi strašno, ili ne zna koliko je novaca potrošeno 'peglanjem' kartica, što je za jednog ministra financija koji ima puno povjerenje premijera Sanadera, budući da je već drugi mandat čuvar državne blagajne još strašnije".

"U prvoj, protuposlovničkoj verziji Šukerovog odgovora na moje pitanje stoji kako je Odluku o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te sredstava za službena putovanja donijela Račanova koalicijska Vlada još 2000. godine te da mu nisu poznati razlozi zbog kojih tadašnja Vlada tu odluku nije objavila u Narodnim novinama. No, u Odluci o kojoj je riječ izrijekom stoji da ona na snagu stupa danom donošenja, a ne objave u službenom listu Republike Hrvatske", komentira na svom blogu Lesar.

"Štoviše, Šuker u tom odgovoru ističe da Vlada HDZ-a i partnera tu odluku nije mijenjala, iako je to bila dužna jer zamjenici ministara kao takvi više ne postoje, a župani, ali ni mnogi drugi više nemaju status državnih dužnosnika", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lesar također smatra da će davanjem te odluke na uvid javnosti biti poprilično jasno tko od državnih dužnosnika i službenika ima pravo na te beneficije.

"U konačnici, ipak se radi o novcu poreznih obveznika!", obrazlaže Lesar.

"S obzirom da Vlada Republike Hrvatske uporno odbija objaviti Odluku, to činim ja kako bih je učinio dostupnom javnosti, jer smatram da postoji javni interes za njen sadržaj i da građani Republike Hrvatske imaju pravo znati", zaključuje Lesar, koji je sporni dokument i objavio na svom blogu.

B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara