Lesar putem bloga poručuje: Spriječite svoj sukob interesa

DRAGUTIN LESAR, HNS-ov zastupnik, objavio je na svom blogu otvoreno pismo naslova "Spriječite svoj sukob interesa" u kojem  Zlatu Đurđević, Zorislava Antuna Petroviću te Dešu Mlikotin Tomić podsjeća na njihove obaveze.

Njih, koji su članovi Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa iz reda zastupnika, upozorava na odgovornost koju imaju za postupanje s imovinskim karticama i ostalim materijalima koji su pristigli u Povjerenstvo, kao i za svaku moguću manipulaciju ili zlouporabu koja bi se mogla dogoditi.

U pismu od njih traži da u prostorijama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa konstatiraju činjenično stanje, te da popišu pristiglu dokumentaciju, zapečate je i osiguraju, sve to u roku od 24 sata.

Također ih podsjeća da njihov mandat još traje, jer  Povjerenstvo ne djeluje već preko pola godine,  unatoč činjenici da je saborski Odbor za izbor i imenovanja zatražio od stranaka da predlože svoje kandidate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da oni nisu krivi što Hrvatski sabor nije imenovao članove Povjerenstva iz reda zastupnika, ali su odgovorni za postupanje s pristiglom dokumentacijom, te da, ako će postupati protivno njegovim savjetima, biti u sukobu interesa

Prema zakonskoj obvezi, napominje Lesar, većina je državnih dužnosnika trebala predati imovinske kartice na kraju prošlog, te na početku ovog mandata, dok je on svoju objavio i na - svom blogu i web stranicama.

A.P.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara