Lesar: Sanader mi je rekao da će me zgaziti

Lesar: Sanader mi je rekao da će me zgaziti

SABORSKI zastupnik HNS-a Dragutin Lesar je u razgovoru za list Međimurje otkrio sve pojedinosti prijetnji koje su mu upućene s najviše političke instance u Hrvatskoj, od samog premijera Sanadera.

Sanader je Lesaru, tvrdi HNS-ovac, kazao sljedeće: "Protiv vas osobno potegnut ćemo istražno povjerenstvo, institucije, nešto ćemo naći. Zgazit ćemo vas, vas osobno i sve ostale. Ja ću ovaj naš razgovor poreći."

Premijer je, tvrdi Lesar, takvim prijetnjama pribjegnuo kad je Lesar odbio povući zahtjev za osnivanje istražnog povjerenstva čiji bi zadatak trebao biti način na koji su Miomir Žužul i sam Sanader stekli svoju nemalu imovinu.

Lesar je u razgovoru za list Međimurje otkrio cijelu genezu "rata istražnim povjerenstvima", koje saborski klubovi stranaka često koriste u svrhu nanošenja političke štete suparničkim strankama.

Tako je otkrio da predsjednik Sabora HDZ-ovac Vladimir Šeks u trenutku kad je Sabor trebao raspravljati o osnivanju povjerenstva za Zlatka Tomčića i Radimira Čačića jednostavno preskočio tu točku dnevnog reda, u nadi da će HNS nakon toga odustati od osnivanja povjerenstva za Žužula i Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zatim, nakon što mi je Ivica Račan ponudio kompromis i prisilio Šimu Lučina na povlačenje potpisa, išli su sa tezom kako se radi o "ratu povjerenstvima". Ivica Račan izlazi sa tom tezom, a HDZ kako ne želi ratovati povjerenstvima. Nakon već poznate priče sa povlačenjem potpisa, i mojeg neodustajanja od prijedloga, HDZ izlazi s prijedlogom istražnog povjerenstva koje će ispitati imovinu Joze Radoša, Vesne Pusić i Dragutina Lesara, a Račan nakon pauze predlaže donošenje zakona o porijeklu imovine političara." – kazao je Lesar.

"Problem HDZ-a je tako ostao njihov vlastiti prijedlog. Ako ga oni sad povuku ispast će da su spremni trgovati, a ako dođe do rasprave o Čačiću, iz nje će izaći sve ono što su htjeli spriječiti da izađe na vidjelo oko Sanadera i Žužula." – izjavio je Lesar, pa dodao: "Nemojte misliti kako mi nećemo iskoristiti svoje vrijeme za saborsku raspravu upravo na taj način. A Sanader sam nije javno smio reći da se protivi istražnim povjerenstvima. Račan je tu odigrao ulogu Sanaderovog poštara. Zamislite, on o našem prijedlogu, bez našeg znanja, razgovara sa Sanaderom."

Lesar kaže kako je pitao Račana tko mu je dao pravo da sa Sanaderom pregovara o trgovini zahtjevima za istražna povjerenstva. Samo pola sata nakon Lesarovom razgovora s Račanom uslijedio je poziv od premijera.

"Kaže kako je morao pod užasnim pritiskom HDZ-a, kojeg nije mogao izdržati, potegnuti pitanje Čačića, jer smo mi napali Žužula. Predložio mi je da povučem iz procedure prijedlog kojeg Šeks ionako nije htio staviti na dnevni red. Drugi dan ponovo Sanader, s pitanjem da li ćemo povući prijedlog. Na niječni odgovor rekao mi je kako će protiv mene osobno potegnuti istražno povjerenstvo, institucije, da će nešto naći. Zgazit ćemo vas, rekao mi je, vas osobno i sve vas. Kasnije je Sanader rekao kako Lesar bezočno laže te da je laž kako me je zvao." – zaključio je Lesar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara