Letica će sutra na Sv. Geri zamoliti slovenske vojnike da napuste hrvatski teritorij

NOSITELJ HSP-ove liste za 1., zagrebačku izbornu jedinicu Slaven Letica najavio je danas da će se sutra, jašući na bjelcu Emiru i obučen u odoru bana Jelačića, pojaviti na Svetoj Geri, te "kao veliki prijatelj Slovenije i Slovenaca, zamoliti slovenske vojnike da napuste okupiranu vojarnu".

Letica je, na konferenciji za novinare, pojasnio da mu je nakana potaknuti rješavanje "nepotrebnih i rješivih problema sa Slovenijom".

Na Sv. Geri će posjetiti kapelicu i vojarnu, gdje će, s jednim hrvatskim i jednim slovenskim nogometnim reprezentativcem, organizirati "Doručak dobrih europskih susjeda".

Letica je predstavio i kandidate s HSP-ove liste, koju nosi kao neovisni nositelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvi je na toj listi slikar Antun Mateš, a slijede ga Vladimir Balog i Jadranka Masle-Novak.

Na listi su i nezavisna Vesna Kljenak, te kandidati Zagorske demokratske stranke (ZDS) Viktor Ravnogajec i Željko Urlich.

Letica je izvijestio i da je Državnom odvjetništvu podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, mladića koji mu je, kako kaže, pristupio na Trgu bana Jelačića i kazao da se "zajedno sa svojim crnokošuljašima izgubi iz Zagreba, ako želi dočekati izbore".

Kaznenu prijavu podnio je i protiv dvoje službenika zagrebačkoga Gradskog poglavarstva, koji su, kaže, upali u prostorije belot kluba na središnjem zagrebačkom trgu i "maltretirali" njegove prijatelje, koji mu volonterski pomažu u kampanji.

Odbacio je medijske napise da je HSP uzurpirao gradske prostorije, tvrdeći da je riječ o podmetanjima iz jedne stranke. "Žao mi je što je moj dugogodišnji prijatelj i nanbudo trener među njima, ali valjda mu je stranka pomutila pamet", kazao je Letica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara