Letica: Kosor pokušala zabraniti raspravu o siromaštvu u Saboru

SLAVEN LETICA, zastupnik HSP-a, sazvao je danas konferenciju za novinare, kako bi obavijestio javnost o mišljenju koje je dobio od potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor o tome da se u Saboru ne bi trebalo raspravljati o siromaštvu.

"Zbog silnog siromaštva duha Jadranke Kosor i Vlade, i tu mislim na siromaštvo u znanju, razumu i političkoj pameti, ova rasprava je trebala biti zaustavljena, ali Vlada ne zna da ona takvo nešto ne može zabraniti Saboru, pa je ovo uvršteno kao 28. točka dnevnog reda, a ja lobiram da bude za vrijeme televizijskog prijenosa", kazao je Letica.

Letica je napomenuo da su stručnjaci Svjetske banke ocijenili siromaštvo u Hrvatskoj tako da bi preraspodjelom 1,7 milijardi kuna, odnosno 0,7 posto GDP-a, Hrvatska bila prva zemlja u Europi bez siromaštva.

"Vlada vodi filozofiju Superhika, otima siromašnima i daje bogatima, dok je jedini alternativnu filozofiju Robina Hooda ponudio Ljubo Jurčić", rekao je Letica te naglasio da je "neobično što Vlada pokušava zaustaviti raspravu koja bi jedino išla njoj u korist".

A.B.
Foto:M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara