Letica nezadovoljan prvim rezultatima

U izjavi za novinare iz Letičinog stožera, Pero Kovačević je izjavio kako nisu u potpunosti zadovoljni prvim rezultatima izbora i da ti rezultati nisu u okviru očekivanja jer smatraju da HSP podupire oko 9% biračkog tijela.

Kovačević je rekao kako je predsjednički kandidat Boris Mikšić lukavo iskoristio svoj poduzetnički inidž, te da je time preuzeo dio glasova HDZ-u i HSP-u. Što se tiče HDZ-ovog fijaska, Kovačević je rekao kako su ga očekivali jer je HDZ puno obećao na zadnjim parlamentarnim izborima, a svoja obećanja nije ispunio, te da se kandidatkinja Jadranka Kosor nalazi u sjeni Ive Sanadera.

Kovačević je dodao kako očekuju da će biti drugog kruga izbora, a u njega bi prema njihovim predviđanjima mogli ući Stjepan Mesić i Boris Mikšić. Ipak, smatraju da Mikšić nema stvarne šanse za pobjedu na izborima za predsjednika Republike.

Predsjednički kandidat Slaven Letica rekao je kako je potrošio između 300 i 400 tisuća kuna iz vlastitih izvora, te da smatra da će se u budućnosti za predsjednika kandidirati onaj tko bude imao dovoljno novaca za predizbornu trku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče političke suradnje sa HSP-om, Letica ju nije želio komentirati ali osobno smatra kako ga HSP-ovo biračko tijelo nije prepoznalo kao kandidata koji bi zastupao njihove interese.

Zabrinjava ga izjava Borisa Mikšića o povećanju bruto nacionalnog proizvoda za 20 posto jer smatra da je to povećanje nerealno te da je Mikšić time zaradio velik dio glasova iako je to obećanje nerealno.

Letica smatra kako je za njegov izborni rezultat "zaslužan" i predsjednik DIP-a Ivica Crnić koji je izjavom o neprispjeću Letičinog izvješća o financiranju kampanje u zakonskom roku smanjio njegove izglede na izborima. Sebe smatra najboljim kandidatom na ovim izborima i da je za razliku od ostalih jedini on imao konkretan plan i program za predsjednika Republike.

Slavenu Letici ovo je drugi put da izlazi na predsjedničke izbore, no najavio je kako se više neće kandidirati za predsjednika Republike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara