Letica posjetio Svetu Geru i obećao završetak ceste do srpnja 2005.

Predsjednički kandidat Slaven Letica posjetio je danas Svetu Geru, te još jednom zatražio demilitarizaciju tog područja. "Slovenska vojska okupirala je ovo područje, a tako je okupatorom neposredno postala i Europska unija", ustvrdio je Letica.

Taj je stav, kaže, iznio i ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu, koji ga je, istaknuo je, izvjestio da je Hrvatska poduzela korake oko demilitarizacije Svete Gere, te da je o tome alarmiran i Bruxelles.

Budem li predsjednik, Sveta Gera će do blagdana sv. Ilije, 20. srpnja, biti vraćena hrvatskom državnom teritoriju", obećao je Letica.

Letica se do ruševina crkve sv. Ilije na najvišem vrhu Žumberačkog gorja dovezao bagerom, čime su, po njegovim riječima, simbolično završeni grubi radovi na izgradnji ceste od Sošica do Svete Gere.

Ta će cesta biti završena u srpnju iduće godine, kazao je Letica, podsjetivši da je novac za izgradnju te ceste osiguran prihvaćanjem njegova amandmana na ovogodišnji državni proračun.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenskim vojnicima u obližnjoj vojarni Letica je predao letke sa svojim izbornim programom.

Letičin domaćin, lokalni župnik Mile Vranešić upozorio je da državne vlasti zapostavljaju pogranično područje, iz kojega ljudi iseljavaju.

Na žumberačkom području s hrvatske je strane ostalo svega dvije tisuće žitelja, dok su sa slovenske strane sela puna, jer njihova država skrbi o pograničnom području, rekao je Vranešić.

(Hina) xibob ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara