Letica potpisao Deklaraciju o zdravstvenom suverenitetu

NEZAVISNI predsjednički kandidat kojeg podupire HSP Slaven Letica na današnjem je predizbornom skupu u Osijeku potpisao "Deklaraciju o očuvanju zdravstvenog suvereniteta, zdravlja i ljudskog dostojanstva građana Republike Hrvatske".

Letica u toj deklaraciji poziva Vladu i Sabor da se "suprotstave svakom pokušaju ugrožavanja zdravlja i zdravstvenog suvereniteta hrvatskog naroda". Također ih poziva da "javno osude izjave predsjednika MMF-a Dimitrija Demekasa i drugih predstavnika međunarodne zajednice koji žele da se razvoj Republike Hrvatske temelji na eksploataciji ljudskog rada i ugrožavanju zdravlja hrvatskog naroda".

Također poziva "sve vjerske zajednice, sve udruge civilnog društva, a posebno humanitarne organizacije, da iskoriste svoj moralni autoritet u hrvatskoj i svjetskoj javnosti te svoj utjecaj radi pritiska na MMF i Vladu da se prestanu igrati sa zdravljem, srećom i životima građana Hrvatske".

Letica je rekao da je proteklih mjeseci obišao stotinjak hrvatskih gradova i sela i vidio kako ljudi teško žive. Ustvrdio je da se taj njegov obilazak nije mogao vidjeti u medijima, posebice ne na Hrvatskoj televiziji, koju je nazvao "tamnicom hrvatskog duha".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osudio je "rasprodaju hrvatskih nacionalnih bogatstava, državnih tvrtki" i prisegnuo da "neće biti govora o prodaji voda, rijeka, otoka i prirodnih bogatstava" ako on bude predsjednik.

Leticu predstavio je predsjednik HSP-a Anto Đapić, koji je rekao da je "stranka s punim povjerenjem na Leticu prenijela svoj dugogodišnji kredibilitet kao stranka bez mrlja i grijeha prema hrvatskom narodu". Ocijenio je da je Letica najozbiljniji protukandidat Stipi Mesiću i Jadranki Kosor premda iza njih stoje mediji, veliki plakati i ostalo.

"Letica ima sve europske kvalitete, s tim što Hrvatsku u Europu želi uvesti kao ravnopravnu i dostojanstvenu zemlju", rekao je Đapić.

(Hina) xvsik yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara