Letovi pomoći za Mianmar i dalje čekaju na odobrenje

VLADA Mianmara još uvijek nije dala odobrenje za letove pomoći koji bi preživjelima u ciklonu Nagris donijeli prijeko potrebnu hranu.

Glasnogovornik World Food Programa, Paul Risley, kazao je kako tri aviona u Dubaiju, Dhaki i Tajlandu, koja prevoze hranu, čekaju signal dopuštenja. Četvrta pošiljka hrane na zakazanom letu kompanije Thai Airways vjerojatno će sletjeti s prijeko potrebnom hranom kasnije tijekom dana.

Iz UN-a su ranije rekli kako su dobili dopuštenje za letove i da očekuju slijetanje aviona tijekom dana, prenosi Associated Press.

Risley je naglasio kako je World Food Program u konstantnom dodiru s vojnom huntom, kako bi se dobila dozvola za slijetanje aviona, ali nisu dobili nikakve povratne informacije od njihovih dužnosnika.

"Posebno frustrira činjenica da prijeko potrebna hrana nepotrebno čeka na odobrenje", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crne prognoze

Američki dužnosnici procjenjuju kako je od posljedica ciklona Nagris do sada poginulo preko 100.000 ljudi, te smatraju kako ta brojka sigurno neće viti i konačna.

S milijun ljudi koji su ostali bez krova nad glavom, bolesti koje se prenose u kontaktu s vodom i plutajućim leševima, broj mrtvih bi se drastično mogao povećati, prenosi pattayadailynews.com.

Za to vrijeme vojna hunta Mianmara nepotrebno koči međunarodnu pomoć, ne dopuštajući humanitarcima potpun pristup opustošenom području Irrawaddy delte i drugim nepristupačnim područjima.

B.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara