Lezbijke i biseksualke dobile SOS telefon

UDRUGA Kontra pokrenula je telefonsko savjetovalište za lezbijke i homoseksualne žene na kojemu one mogu razgovarati o specifičnim problemima za njihovu seksualnu manjinu, potvrdili su u Kontri.

"Danas nam je prvi dan i imale smo samo jedan poziv, tako da još uvijek nemamo reprezentativni uzorak što najviše zanima žene i djevojke na području Hrvatske, ali tijekom obuke smo imali gošće iz Slovenije i Srbije gdje već postoje takve linije, i one su nas uputile na što se trebamo orijentirati u radu" - rekla je glasnogovornica Sanda Brumen za Index.

Prva telefonska linija ove vrste u Hrvatskoj na raspolaganju je za pozive ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 18 do 20 sati, a na pozive odgovaraju volonterke. Njih je deset, sve su lezbijke i educirane su u Kontrinom savjetovalištu posljednja dva mjeseca, a kod poziva im pomaže stručna psihologinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivi savjetovalištu mogu biti anonimni, jer je to najprije siguran prostor gdje lezbijke i biseksualne žene mogu iznijeti svoje probleme, nedoumice, pitanja u vezi homofobije, coming out-a i drugih specifičnosti lezbijskog i biseksualnog ženskog života, kažu u Kontri.

"Za sada imamo samo telefonsku liniju, ali ćemo uskoro pokrenuti i e-mail savjetovalište, a djevojke će moći i doći u prostorije savjetovališta gdje će im biti pružena stručna individualna pomoć" - najavila je Brumen.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara