Libanon: Sirijske postrojbe nisu se počele povlačiti

Sirijski vojnici u Libanonu u petak ujutro još se nisu počeli povlačiti prema libanonskoj dolini Beki, izvijestili su službeni libanonski izvori, a službeni Izrael u petak je upozorio kako Sirija mora povući sve svoje snage iz Libanona, a ne samo smanjiti njihov broj ili ih razmjestiti.

Na cesti Bejrut-Damask koja vodi prema Beki nije zamijećeno nikakvo premještanje vojnih snaga, a sirijski radari postavljeni na brdu Baidar (1.100 m visine) i dalje su ondje, ustvrdili su izvjestitelji France pressea.

Jedini stalni položaj oko 14.000 sirijskih vojnika u Libanonu vojarne su u dolini Beki. U ostalom dijelu zemlje sirijski su vojnici smješteni u javnim ili privatnim zgradama napuštenim nakon građanskog rata (1975.-1990.)
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjetnik izraelskog premijera Ariela Sharona Ra'anan Gissin za dpa je kazao kako ništa ne opravdava sirijsku prisutnost u Libanonu, reagirajući na izjave libanonskih dužnosnika prema kojima Sirija namjerava smanjiti broj svojih vojnih snaga u Libanonu te ih namjerava smjestiti istočno od Bejruta, u Beki.

(Hina) xmh ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara