LIBANONSKI PREDSJEDNIK: ZA SANKCIJE SIRIJI KRIV "CIONISTIČKI LOBI"

Američki Kongres je gospodarske i diplomatske sankcije protiv Sirije proglasio zahvaljujući "pritiscima cionističkog lobija" u SAD, izjavio je u srijedu libanonski predsjednik Emile Lahoud.

Odluka Kongresa je "mjera suprotna naporima uloženim u ostvarenje pravednog, općeg i trajnog mira na Bliskom istoku", izjavio je.

Ta je odluka rezultat "pritisaka cionističkog lobija i njome se želi natjerati Siriju na promjenu stajališta glede legitimnih arapskih pitanja", ustvrdio je Lahoud.

Svoje su protivljenje odluci kongresa izrazili i Egipat i Jordan. gipatski ministar vanjskih poslova Ahmad Maher izjavio je kako od američkog predsjednika Georgea Busha očekuje da odgodi provedbu odluke o sankcijama, jer ona, kako je rekao, "nije od koristi zajedničkoj američkoj i sirijskoj želji za poboljšanjem odnosa između dviju zemalja".

Glasnogovornica jordanske vlade Asma Hader rekla je kako odluka "ne pomaže u stvaranju ozračja pogodnog za rješavanje problema u regiji", dodavši kako Jordan također vjeruje da je dijalog između Damaska i Washingtona ključ za rješenje međusobnih problema.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara