Libanonski premijer poziva na primirje i razoružanje Hezbollaha

LIBANONSKI premijer Fuad Siniora u četvrtak je pozvao međunarodnu zajednicu da njegovoj vladi pomogne razoružati Hezbollahove militante, kazavši kako smatra da se to može postići jedino nakon što Izraelci pristanu na primirje.

U intervjuu za vodeći talijanski list Corriere della Sera, Siniora je izjavio kako smatra da iza gerilskog pokreta stoje Sirija i Iran. "Svijet bi mogao pomoći u razoružanju Hezbollaha. No, najprije se treba postići primirje, jer ništa neće biti moguće učiniti dok se nastavljaju izraelska bombardiranja. To može samo pogoršati situaciju", rekao je Siniora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je ponovio kako je u sedmodnevnom bombardiranju poginulo 300 Libanonaca, uglavnom civila, da ih je oko 1.000 ozlijeđeno, a pola milijuna ih je bilo prisiljeno pobjeći pred napadima. Također je rekao kako misli da Izrael neće postići ništa time što pokušava uništiti Hezbollahovu infrastrukturu.

Siniora je kazao kako nije optimist kada je riječ o mogućnosti postizanja hitnog primirja s obzirom na činjenicu da dosadašnje diplomatske inicijative nisu bile popraćene konkretnim koracima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara