Libertas Film Festival ove nedjelje u Zagrebu

POVODOM skorašnjeg održavanja 4. Libertas Film Festivala, ove nedjelje će u Zagrebu biti prikazan kubanski film "Fresa y Chocolate" ("Jagoda i čokolada"), koji se prikazuje u festivalskom programu "Focus Kuba"

USUSRET početku 4. Libertas Film Festivala, koji se od 27. lipnja do 2. srpnja održava u Dubrovniku, ove nedjelje, 1. lipnja, u zagrebačkom kinu Tuškanac će biti prikazan kubanski film "Fresa y Chocolate" ("Jagoda i čokolada"), popraćen koktelom Havana Cluba, originalnog kubanskog ruma, na terasi ispred kina, u hladovini šume Tuškanac.

Naime, nakon Portugala i Norveške, čije su nacionalne kinematografije predstavljene u protekle dvije godine, ovogodišnje izdanje Libertas Film Festivala u svom programu "Focus" predstavlja kinematografiju Kube. Pet filmova ove egzotične zemlje odabrani su u suradnji s Kubanskim institutom za umjetnost i film iz Havane, te predstavljaju zrcalo kako revolucionarne tako i tranzicijske tapiserije kubanskog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz programa svakako treba izdvojiti sjajnu dramu "Fresa y Chocolate" ("Jagoda i čokolada"), koji se prikazuje u Zagrebu. Riječ je o prvom kubanskom filmu nominiranom za Oscara u kategoriji stranog filma iz 1994. godine kojeg potpisuju Tomás Gutiérrez Alea i Juan Carlos Tabío. Film je dobitnik brojnih nagrada, kako u Kubi i na španjolskom govornom području, tako i na brojnim svjetskim festivalima poput berlinskog i Sundance Film Festivala.

I u četvrtom izdanju ovog međunarodnog festivala publiku očekuju brojni nezavisni filmski naslovi iz cijelog svijeta u kategorijama cjelovečernjeg, dokumentarnog i kratkog filma, a organizatori najavljuju i ponovnu organizaciju odlično posjećenog horor/triler programa "Ponoćno ludilo".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara