Libija ipak priznala neizravne kontakte s Izraelom

LIBIJA je, nekoliko sati nakon što je odbacila glasine o tajnom sastanku libijskog predstavnika i dužnosnika izraelske vlade, u srijedu navečer priznala neizravne kontakte s izraelskim dužnosnicima.

Libijski doministar vanjskih poslova Hasuna al Shawesh na konferenciji za tisak održanoj u Tripoliju rekao je kako je Saif el Islam, sin libijskoga predsjednika Muamara el Gadafija, bio u Ateni na konferenciji u kojoj je sudjelovalo i izraelsko izaslanstvo.

Tom je prigodom, rekao je al Shawesh bilo "rasprava i dijaloga o arapsko-izraelskom sukobu", dodajući kako su vijesti o navodnim novim kontaktima dviju država lansirali "zavidnici" koji ne trpe nove uspjehe libijske vanjske politike, posebno otkako je Gadafi najavio da će uništiti oružje za masovno uništavanje.

Izraelski izaslanik Efraim Sheh prije toga je potvrdio vijesti o kontaktima Izraela i Libije koji su počeli prošlog ljeta i nastavili se prošloga tjedna u Beču sastankom na kojem su bili predstavnici izraelskoga ministarstva vanjskih poslova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelska televizija u utorak je javila da se dužnosnik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Ron Proshor sastao s dužnosnikom libijske vlade u Parizu prije dva tjedna, ali nije navela njegovo ime.(Hina) dger ps

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara