Lideri iranske opozicije u zatvoru, policija suzavcem na prosvjednike

Foto: AFP

BIVŠI premijer Hossein Mousavi i bivši predsjednik iranskog parlamenta Mahdi Karroubi uhićeni su i nalaze se u teheranskom zatvoru Heshmatiyeh, objavljeno je na Mousavievoj službenoj internet stranici Kaleme, prenosi Eurasiareview.

"Hossein Mousavi i Mahdi Karroubi su zajedno sa svojim suprugama uhićeni i sprovedeni u zatvor Heshmatiyeh", stoji u kratkom priopćenju: "Najnovije informacije iz pouzdanih izvora to potvrđuju, ostaje nejasno tek točno vrijeme kada su stigli u zatvor."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Mousavi i Karroubi su najprije bili u kućnom pritvoru zbog straha iranskih vlasti da će se u njihovoj zemlji odigrati ulična revolucija po uzoru na Egipat i Tunis.

Nakon dva tjedna u kojima se iranske vlasti nisu očitovale o kućnom pritvoru, danas je Glavni državni tužitelj Mohseni E'jei službeno potvrdio da su lideri opozicije zaista bili u kućnom pritvoru i potpuno izolirani od vanjskog svijeta.

Na demonstracijama protiv vlasti u glavnom gradu Teheranu tijekom dana došlo je do sukoba prosvjednika i policije, javlja BBC. Policajci su prosvjednike koji na ulicama izražavaju podršku političkoj opoziciji napali suzavcem, a u gomilu su poslane i osobe u civilu koje su pokušale prosvjednike natjerati da se raziđu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara