Lijanovići Mesiću dali 200.000 kuna, a radnicima umjesto plaća bonove

Lijanovići Mesiću dali 200.000 kuna, a radnicima umjesto plaća bonove

ŠIROKOBRIJEŠKA tvrtka Lijanovići donirala je  predsjedniku Stjepanu Mesiću 200.000 kuna za dosadašnji tijek kampanje, iako navodno nemaju novaca kako bi platili svoje radnike pa im plaću umjesto u gotovini isplaćuju u bonovima.

Predsjednički kandidat Mesić do sada je za predizbornu kampanju potrošio 3.962.000 kuna, a na popisu pravnih i fizičkih osoba koje financiraju kampanju aktualnog predsjednika nalazi se i širokobriješka tvrtka "Lijanovići", čiji radnici već mjesecima plaću primaju u bonovima.

"Voljeli bismo da su naši gazde i Mesiću dali bonove, a da nama za promjenu jednu plaće isplate u kešu. Ali, on ne može ništa postići s bonovima u tekućoj predsjedničkoj kampanji, pa od svojih koalicijskih partnera iz Širokog Brijega prima samo gotovinu." - komentari su ogorčenih radnika tvrtke Lijanovići.

Kako piše Slobodna Dalmacija, radnici su obavezni sudjelovati na raznim skupovima po Hercegovini koje organiziraju Lijanovići, a na kojima daju potporu Stjepanu Mesiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na napise Slobodne Dalmacije, zanimljiva je jučerašnja izjava Stjepana Mesića da ga ne zanimaju glasovi Hrvata iz BiH, jer je narod koji živi tamo autohtono stanovništvo te države.

Iz Izbornog stožera Stipe Mesića dobili smo sljedeći komentar: "Što se tiče donacije Lijanovića, ona je došla od tvrtke koja je registrirana i posluje u RH, a, što se može vidjeti u izvješću o financiranju kojeg smo predali. Temeljem zakona nije dozvoljeno primati donacije izvan Republike Hrvatske, sve naše donacije su od pravnih i fizičkih osoba koje posluju u RH. Mi ne možemo utjecati, niti je to naša dužnost, na poslovanje pojedinih tvrtki, ali očekujemo od svih donatora da budu poslovno odgovorni i socijalno osviješteni."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara