Liječnici: Odnos s pacijentima najbolji dio posla

ODNOS s pacijentima i pružanje pomoći glavni su razlozi zbog kojih liječnici uživaju u onome što rade, objavili su američki znanstvenici.

Profesor medicine na Sveučilištu Indiana dr. Richard Frankel i njegovi kolege utvrdili su to na temelju pisanih sjećanja 83 specijalista interne medicine tijekom šest godina rada, piše stručni časopis "The Annals of Internal Medicine".

Liječnici su naveli da su se, nakon emocionalnog iskustva s pacijentima, temeljito promijenili njihovi pogledi na život i smrt, njihovu profesionalnu ulogu, ljudsku prirodu i na same sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Liječnici se bave izazovnim poslom i često donose odluke o životu i smrti. Da bi dobro funkcionirali pod takvim stresom, moraju pronaći značenje i svrhu u tome što rade. Ustanovili smo da to pronalaze u dobrom odnosu s pacijentima i trenucima bliskosti s njima," kazao je dr. Frankel.
On i njegov tim trenutačno ispituje studente i profesore na Medicinskom fakultetu u Indiani kako bi otkrio na koji način njihovi odnosi tijekom školovanja utječu na rad budućih liječnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara