Liječnici štrajkaši odgovorni za smrt 5 pacijenata?

POKRENUTA je istraga o pet smrtnih slučajeva u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Puli i Varaždinu, za koje "postoji sumnja da su se dogodili zbog nepružanja liječničke pomoći tijekom štrajka".

Istražuju se smrti alkoholičara koji je bolovao od ciroze jetre, oboljelog od akutnog pankreatitisa ili upale gušterače, srčanog bolesnika s fibrilacijom srčanog mišića, narkomana i psihijatrijskog bolesnika.

Vlahušić u subotu štrajkašima prenosi ponudu Vlade

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) Ivica Babić uputio je danas poziv ministru zdravstva Andri Vlahušiću da sutra dođe na sjednicu Glavnog štrajkaškog odbora i obrazloži Vladinu ponudu o povećanju plaća liječnika i poboljšanju statusa liječničke struke.

Vlahušić je jučer izrazio spremnost da članovima Štrajkaškog odbora i svim liječnicima objasni što im Vlada nudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Babić uoči sutrašnje sjednice kaže kako prima sve više zahtjeva od liječnika s terena za dodatnim restrikcijama zdravstvenih usluga, ali nije želio reći ništa konkretnije dok svoje mišljenje o tome sutra ne kažu članovi Štrajkaškog odbora.

U medijima se, naime, špekulira da bi od ponedjeljka mogao biti obustavljen rad polikliničkih ambulanti, što znači da bi se pružala samo hitna medicinska pomoć.

Iz Ministarstva zdravstva danas se doznaje da je pokrenuta istraga o pet smrtnih slučajeva za koje postoji sumnja da su se dogodili zbog nepružanja liječničke pomoći tijekom štrajka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara