Liječnicima koji su radili na crno komora oduzela licence na tri tjedna

POVJERENSTVO za administrativna pitanja Hrvatske liječničke komore (HLK) odlučilo je osmorici liječnika, koji su zatečeni u radu na crno u poliklinici ´Eljuga´, oduzeti odobrenja za samostalni rad (licence) na tri tjedna, priopćeno je danas iz HLK-a.

Prvostupanjski postupak proveden je na temelju prijave inspekcije Ministarstva zdravstva koja je obavila redovni zdravstveno-inspekcijski pregled zakonitosti rada Poliklinike za ginekologiju i porodništvo, internu medicinu, opću kirurgiju, radiologiju - mamografiju i onkologiju ´Eljuga´ iz Zagreba.

HLK na temelju Zakona o zdravstvenoj zaštiti ima pravo osmorici liječnika oduzeti licencu za rad na određeno vrijeme, tijekom kojega im je zabranjeno obavljanje djelatnosti. Liječnici imaju pravo žalbe na tu odluku u roku 15 dana Izvršnom odboru HLK-a kao drugostupanjskom tijelu.

Ministar zdravstva Andro Vlahušić ocijenio je oduzimanje licenci na tri tjedna dovoljnom opomenom za liječnike koji su prvi puta zatečeni u protuzakonitom radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Kazna je primjerena i u skladu s našim očekivanjima, te neće naškoditi liječnicima, no ujedno je poruka da, ako i drugi puta budu zatečeni u protuzakonitom radu, neće biti tako blago kažnjeni´, rekao je Vlahušić Hini.

Osim osmero liječnika protiv kojih je Ministarstvo zdravstva podnijelo prijavu, u poliklinici ´Eljuga´ zatečene su u radu na crno i četiri medicinske sestre.

Svi oni zaposleni su u zagrebačkim zdravstvenim ustanovama - KBC-u Zagreb, KBC-u Merkur, KB-u Sestre milosrdnice i Klinici za tumore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara