Liječnički bilten: Papa se oporavlja

ŠEF Ureda za tisak Svete Stolice Joaqin NavaroValls obznanio je u petak liječnički bilten o zdravstvenom stanju pape Ivana Pavla II prema kojemu je postoperativni tijek nakon izvedene traheotomije normalan te se prema njegovim riječima Papa oporavlja.

"Sveti Otac proveo je mirno noć u odmoru. Danas ujutro je doručkovao s dobrim tekom", rekao je Navarro-Valls novinarima koji prate Papino zdravstveno stanje i koji su se okupili u rimskoj bolnici Gemelli, gdje je Ivan Pavao II. smješten dan ranije zbog respiratornih kriza.

Navaro Valls je rekao da se poslije sinoćnje operacije, kada je Papi načinjena traheotomija, postoperativni tijek nastavlja regularno.

"Papa diše autonomno, a kardiovaskularni uvjeti su dobri. Na zahtjev liječnika Papa će morati odustati od govora za nekoliko dana, kako bi omogućio ozdravljenje i normalno funkcioniranje grla", rekao je Navaro Valls.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je najavio da će novo bolničko priopćenje biti objavljeno tek u ponedjeljak u 12,30 sati.

Sveti Otac je hitno smješten u bolnicu radi napadaja kašlja i spazma u grlu, u četvrtak u 11,30 sati te je istoga dana oko 21 sat bio operiran na grlu kako bi mu se omogućilo disanje.

Navaro Valls je kazao da Papa nije bio pod potpunom anestezijom tijekom operacije. Kiruršku intervenciju obavio je prof. Gaetano Paludetti, šef odjela otorinolaringologije.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara