Liječnički sindikat čeka odluke Ustavnog i Upravnog suda

HRVATSKI liječnički sindikat (HLS), organizator jednomjesečnog štrajka liječnika koji je Vlada prekinula radnom obvezom, čeka odluke Ustavnog i Upravnog suda o uvođenju radne obveze, izjavio je danas Hini predsjednik sindikata Ivica Babić.

Zahtjeve za ocjenom ustavnosti i zaštitom ljudskih prava podnijeli smo kod oba suda jer smo dvojili koji je od njih nadležan u tom predmetu, no kada iscrpimo mogućnosti hrvatskog zakonodavstva, tužbu zbog kršenja liječničkih prava podnijet ćemo Europskom sudu za ljudska prava u Strassbourgu, rekao je Babić.

HLS nije donio odluku o prekidu štrajka, pa bi se u slučaju ukidanja radne obveze štrajk nastavio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva Andro Vlahušić dosad je nekoliko puta izjavio da će Vlada ukinuti radnu obvezu ako liječnici nastave s redovitim radom.

Štrajk liječnika počeo je 15. siječnja i trajao je mjesec dana. Sindikat je tražio neto plaću za liječnika početnika s položenim stručnim ispitom od 7.000 kuna, a liječnika specijalistu 9.000 kuna.

Vlada je uz uvođenje radne obveze povećala plaće u zdravstvu prosječno 10 posto, uvažavajući posebne uvjete rada pojedinih kategorija liječnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara