Liječnički sindikat: Izvijestili smo o nužnim poslovima tijekom štrajka

HRVATSKI liječnički sindikat (HLS) u današnjem pismu ministru zdravstva Andri Vlahušiću ističe da je izvijestio Ministarstvo zdravstva i ravnatelje zdravstvenih ustanova o nužnim poslovima koje će liječnici obavljati tijekom štrajka.

HLS nema spoznaje da se liječnici u štrajku ponašaju suprotno tim uputama, a svi eventualni takvi slučajevi bit će otklonjeni, naglašava se u pismu.

Ministarstvo zdravstva uputilo je jučer dopis svim zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj u kojem se ističe da ´provođenje štrajka u obliku odugovlačenja rada i opstrukcije rada nije zakonit oblik provođenja štrajka´, a takvo ponašanje ´teža povreda radne dužnosti koja za sobom može povući posljedice otkaza ugovora o radu´.

Liječnici sudionici štrajka obavljaju poslove za koje je najavljeno da se neće prekidati tijekom štrajka, naglašava HLS uz napomenu da su ravnatelji zdravstvenih ustanova zaduženi za organizaciju njihova rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HLS stoga odbacuje Vlahušićevo pozivanje na kaznenu odgovornost, jer je štrajk pravovremeno najavljen i organiziran u skladu sa zakonom.

Sindikat u pismu upozorava Vlahušića na ´nezakonite prijetnje otkazima ugovora o radu´ i s tim u vezi najavljuje pokretanje kaznenog postupka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara