Liječnik iz Petrove kazao trudnici: Kad si se znala jebat, sad trpi!

STANJE u hrvatskom zdravstvu, umjesto da se popravlja, ide prema dolje. Najnoviji slučaj vezan je uz otkrivanje “povijesti bolesti” liječnika koji su odgovorni za smrt bebe u Petrovoj bolnici.

Liječnik Albert Despot, drugi u “zapovjednoj vertikali” u klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj, koji je kao dežuran liječnik gledao nogometnu utakmicu dok je nesretna beba umirala, prije 15 godina već se uspio “dokazati” i zbog "zasluga" napustiti radno mjesto u bolnici Sveti Duh.

Naime, ženu koja je tada rađala nazvao je kravom i “ohrabrio” je sljedećom izjavom: “Nisam ja kriv što rađaš nakazu. Kad si se znala jebat, sad trpi.” - doznaje dnevni list 24sata.

Nakon zasluženog otkaza, novo radno mjesto pronašao je u Petrovoj. Prije tri godine je pacijenticu koja je uredno platila ultrazvuk, a čije mu je prezime zvučalo kao muslimansko, poslao u neku drugu bolnicu, nekom drugom doktoru, po mogućnosti muslimanu!

Danas je Despot na godišnjem, a protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

Uz odgovorne za smrt bebe veže se i ime dr. Marković-Latković, specijalizantice danas ugašene Kuvačićeve Kuva-poliklinike, koja je nesretnu rodilju tri dana prije poroda poslala kući.

Tko su odgovorni i gdje će nakon suspenzije pronaći novo utočište, saznat ćemo nakon dovršetka disciplinskog postupka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara